viernes, 30 de septiembre de 2011

CONTES SOBRE GOSSOS

Títol: EL DOCTOR GOS I QUATRE CONSELLS PER LA TEVA SALUT


Autor i il.lustrador del conte: Babette Cole
Traducció: Xavier Lloveras
Any i lloc d’edició: Barcelona, abril 1994 ( primera edició)
Edat recomanada: 3-6 anys
ISBN: 84-233-2392-7
Comentari sobre el conte:
El Doctor Gos és el metge de la família dels Torregrossa. Mentre cura a aquesta desastrosa família, ens dóna uns quants consells bàsics d’ higiene personal de manera clara, dinàmica, entenedora i divertida.Com per exemple: Els hàbits del tabac no són aconsellables ja que ens provoca una tos molt lletja,abrigar-se si fa fred ja que si no o fem podem agafar angines,si no volem tenir polls al cap no hem de fer servir les pintes ni raspalls dels altres, ens hem de rentar les mans desprès d’ anar al lavabo per evitar malalties infeccioses...



Títol : El Potes McGos  
Autor/a: Becki Ward
Il·lustrador/a: Lousie Gardner
Traducció: Dolors Senserich
Editorial:  Timun Mas (Grup Editorial Ceac) http://www.timunmas.com/
Any i lloc d'edició: 1999, Barcelona
Edat recomanada: de 3 a 6 anys
ISBN:  84-480-1376-X
Comentari sobre el conte:
El Mc Gos es va trobar un os al carrer, i tenia moltes ganes de poder rosegar aquest ós. Comença a buscar pistes sobre qui ha pogut ser el qui li hagi robat el seu os.  Després d'haver preguntat a diferents gats i gossos, finalment amb les respostes que aquests li han donat a les seves preguntes, arriba a trobar l'explicació d'ón ha anat a parar el seu os, en quines mans es troba aquest i com ha arribat.





Títol : Tento i la dent
Autor/a: Ricardo Alcántara Gusti
Il·lustrador/a: 
Traducció: ----
Any i lloc d'edició: 1999, Saragossa
Edat recomanada:  de 3 a 6 anys
ISBN:  84-479-0776-7
Comentari sobre el conte:
En Tento, és un gos que se li està bellugant una dent, un cop li va caure la col·loca damunt del seu plat per a que el ratolinet li porti un regal ben bonic, però pensant amb el ratolinet de que aquest no tingués por quan vegués que era un gos, no va parar de pensar i fer manera de que el ratolinet no s'espantés i li deixi un regal, tot i aixì es cansa i l'endemà es troba amb un gran sopresa! El regal que ell volia.






Títol :  La Penny i en Pup
Autor/a: Linda Jennings
Il·lustrador/a:  Jane Chapman
Traduccció: Ester Calbet
Editorial: Zendrera Zariquiey http://www.editorialzendrera.com/
Any i lloc d'edició: 1999, Barcelona
Edat recomanada: de 3 a 6 anys
ISBN: 84-8418-028-X
Comentari sobre el conte:
La Penny una gossa que passava la seva primera nit en una casa nova, la seva família li va donar en Pup, un osset de peluix molt suau per a què no estigués sol.  Durant el dia s'anava trobant a diferents animals per la ciutat i el bosc, però la Penny insistia en passejar amb en Pup sola. En un moment donat en el seu passeig perd al Pup, la Guineu  i tots els altres animals que abans s'havia trobat van ajudar a la Penny a recuperar al Pup que estava en un petit amagatall sota  del cubert, on al seu damunt s'havia col·locat una família de ratolins.
Però la Penny va decidir que ja no necessitava al Pup ja que tenia amics, i la família de ratolins si que necessitaven a en Pup.




Títol: La Lola a Nova York
Autor/a: Anne Gutman
Il·lustrador/a: Georg Hallensleben
Traducció: Teresa Farran
Editorial:  Juventud  www.juventud.com
Any i lloc d'edició: 2001, Barcelona
Edat recomanada: de 3 a 6 anys
ISBN:  84-621-3218-9
Comentari sobre el conte:
La Lola és una gossa, que per al seu aniversari , el seu tiet que viu a Nova York li regala un billet d'avió per a que el vagi a fer una visita. La Lola arriba a Nova York i juntament amb el seu tiet van a visitar tota la ciutat,  van a comprar regals i allà la Lola es perd però per sort es retroba amb el seu tiet i continuen la seva visita per aquesta gran ciutat.





Títol: Gat i Gos
Autor/a:  Ricardo Alcántara Gusti
Il·lustrador/a:
Traducció:
Editorial:  La Galera
Any i lloc d'edició: 1998
Edat recomanada: de 3 a 6 anys
ISBN:  84-246-3404-7
Comentari sobre el conte:
Són dos germans besson l'Anna i en Carles, els quals reben un regal pel seu aniversaris, aques és un Gat i un Gos, aquests dos fan moltes trapelleries durant el dia entre ells dos però quan arriba la nit i veuen com els ulls de l'altre brillen s'espantaven i s'amagaven junts sota del sofà ja que tots dos junts no tenien por.



Títol: Que no dorms Pigada? 
Traducció: Laura Baqué  
Any i lloc d’ edició: Barcelona (2001)
Edat recomanada:3- 6 anys
Comentari sobre el conte:
El personatge principal del conte es una gossa que es diu Pigada, aquesta té un problema, que es que no pot dormir. Decideix probar-ho de varies maneres com posar-se en diferents posicions i amb l’ajuda de diferents objectes, però no ho aconsegueix. Per tant decideix demanar consells als seus amics els animals, però tampoc aconsegueix agafar el son, fins que finalment decideixen dormir tots plegats i per fí ho aconsegueix.

-        

Títol: El Tento i la por
Il·lustrador/a:  Gustli
Any i lloc d’ edició: Saragossa (2001)
Edat recomanada:3- 6 anys
Comentari sobre el conte:
El conte ens explica una de les aventures del Tento. Aquest se’n va d’excursió amb els seus amics gossos a la ciutat, fins que s’endinsen al supermercat. Allí es on es perd i no troba als seus amics. El Tento té molta por, fins que al final els troba i es resol el seu problema.



Títol: Les ulleres màgiques i la gent
Autor/a i il.lustradora: Natasha Rosenberg
Any i lloc d’ edició: Barcelona (2000)
Edat recomanada:3- 6 anys
Comentari sobre el conte:
El conte narra la historia d’en Pigat (un gos) i el seu amo, quan es troben unes ulleres màgiques. Aquestes ulleres fan confondre a quests a l’hora de passejar pel carrer. Veuen les persones i objectes tot diferents de la realitat, com per exemple, en comptes de veure un senyor, veuen un hipopòtam, o una senyora la confonen amb una ovella…fins que finalment es veuen a ells bastant diferents que com son.




Títol: L'esquitx té un amic
Autor/a:  Mathew Price
Il·lustrador/a: Emma Chichester Clark Editorial: Sigma
Any i lloc d’ edició: Barcelona (2002)
Edat recomanada: 3- 6 anys
Comentari sobre el conte:
L’esquitx es un gos que viu en una casa tot sol. Un bon dia, m’entres ell està menjant, apareix un gat. L’esquitx veu que aquest es comporta molt diferent d’ell i que té uns costums força extranys (es renta, es grata diferent…), fins que un dia el gat decideix dormir al llit de l’Esquitx. Aquest s’empipa i el fa fora del seu lloc. El gat, opta per marxar i fuig de l’habitatge. L’esquitx s’amoina i comença a buscar-lo fins que el troba i es posa molt content. 


 

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario